Τί κι αν είναι μικροί και μικρές; Μπορούν με την κατάλληλη καθοδήγηση και βοήθεια να μετατραπούν σε στιγμές ανάγκης σε σωτήρες, φύλακες-αγγέλους των ζωών του καθενός και της καθεμιάς από εμάς! Αυτό ήταν και το όραμα της οργάνωσης KIDS SAVE LIVES. Διατρέχουν όλα τα σχολεία και με διαδικτυακά πρώτα, και κατόπιν με δια ζώσης σεμινάρια, βοηθούν τα παιδιά μας να ευαισθητοποιηθούν πρώτα στην αξία της προσφοράς, να κατανοήσουν την σημασία των Πρώτων Βοηθειών και να καθοδηγηθούν προς απόκτηση κάποιων δεξιοτήτων για να μπορέσουν να παράσχουν «στην δύσκολη ώρα» Πρώτες Βοήθειες.

Η διαδικτυακή συνάντηση των διασωστών του KIDS SAVE LIVES με τους μαθητές και τις μαθήτριες των Ε΄και Στ΄τάξεων έγινε στο σχολείο μας τον Δεκέμβριο του 2023.

Κατόπιν, στις 21 Φεβρουαρίου του 2024, έγινε και η δια ζώσης συνάντηση, κατά την οποία έγινε επίδειξη Πρώτων Βοηθειών στα παιδιά και κατόπιν τα ίδια ανέλαβαν να «παίξουν» τους διασώστες κάνοντας καρδιοανανίψεις, τεχνητές αναπνοές και χρησιμοποιώντας τον απινιδωτή. Τα παιδιά μπήκαν στην πράξη και ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό!

Στο χρονικό διάστημα ανάμεσα σ’ αυτές τις συναντήσεις, τα παιδιά συζητούσαν και έλυναν τις απορίες τους με την βοήθεια του κ. Γιάννη Παρασχόπουλου, που είναι ένας καθηγητής Φυσικής αγωγής του σχολείου μας και ο ίδιος πιστοποιημένος διασώστης.

Ο δρόμος της προσφοράς βέβαια, είναι μακρύς! Οι μικροί μας μαθητές και μαθήτριες ήδη το έχουν κατανοήσει αυτό. Συνεχίζουμε λοιπόν σ’ αυτό το μονοπάτι της καλής πρακτικής και στην πορεία θα σας ενημερώνουμε τακτικά!